söndag, september 20, 2009

Religionsfrihet

Idag avslutades kyrkovalet, valet till kyrkans olika beslutsorgan. Några tycker inte att politiker hör hemma i kyrkan, men av någon anledning ska andra religioner ändå styras av politiker. Såg nyss Lotta Edholm debattera niqab i SVT:s Agenda. Niqab ska man tydligen inte få bära under utbildningar där kommunikation är en stor del av undervisningen. Frågan är ju vilken utbildning en kvinna som valt att bära en heltäckande slöja ska kunna gå i så fall, för i vilken utbildning är inte kommunikation en stor del av utbildningen?

Jag förstår och håller delvis med om att det inom vissa yrkesgrupper är olämpligt och kanske kan bli lite komplicerat att bära heltäckande slöja under arbetstid, men under en utbildning? Det finns ju distansutbildningar, lärare och elever inte ser, varför skulle just hennes ansikte vara så viktigt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag röstade på dig. Hoppas att du kommer in. De behövs mer unga tjejer med miljöfocus i politiken, som motvikt till alla pengafixerade gubbar.
mvh Helena

Anonym sa...

Tack så mycket :)

Anonym sa...

Grattis Marie-Helena!
Resultatet för valet till kyrkomötet har kommit i dag på Svenska kyrkans hemsida för kyrkovalet. Du har tagit en av två platser från Stockholm för Miljöpartister i Svenska kyrkan (MPiSk), därför att du fått så många personkryss!
Jag har kommit in i stiftsfullmäktige i Stockholm.
Kram
Stephan Gullberg, Hjulsta
(MPiSk)