tisdag, december 30, 2008

Smällskräck

Jag skrev om det förra året. Sedan dess har ju inget hänt och nu är det igång igen. Hundar skräms, ungar skräms, nåns fingrar försvinner och det låter helt fördjävligt. Vad är det som är så roligt med att det smäller och sprängs saker omkring en? Och de tillhörande blåljusen.

Missförstå mig rätt, jag tycker också att fyrverkerier är rätt vackra att se på och det får gärna ordnas större sådana på nyårsafton (av kommunen helst, på flera ställen i kommunen så inte alla måste trängas vid Slussen). Men måste de smälla i flera dagar innan? Måste de kompletteras med hemmagjorda bomber i cola-burkar bara för att det ska smälla lite högre? Och hur fruktansvärt idiotiskt vansinnigt är det inte att låta småungar smälla av fyrverkerier mitt i ett tättbegyggt bostadsområde??

Det borde krävas polistillstånd för att få köpa fyrverkeripjäser. Lite krånglighet skulle i alla fall minska användandet och förhoppningsvis är det bara de som faktiskt tänkt åtminstone lite innan som ids skaffa tillståndet. Det går ju i alla hoppas att ingen skulle skaffa polistillståndet för att deras 12-åring ska få imponera på sina kompisar, även om det kanske är lite väl optimistiskt.

Inga kommentarer: